- Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Magnetiseren
is het mooiste werk
Omdat ik mag werken
met Liefde
Een geluidfragment uit het radioprogramma
 Damokles van 2 januari 2001
           
In dit programma van een uur werd ik over mijn werk als magnetiseur ondervraagd.


Magnetiseur

Voor veel mensen is het allemaal maar een wazig wereldje. Ze hebben van alles gehoord, maar weten er het fijne niet van. Ook in mijn dagelijkse praktijk als magnetiseur merk ik dat er nog heel wat misverstanden om dit werk heen zijn. Enkele van deze misverstanden wil ik hier proberen uit de wereld te helpen.

Weet de magnetiseur alles?

Een van de grootste misverstanden waar ik vaak mee word geconfronteerd is dat men denkt dat een magnetiseur alles van zijn patiënten weet. Dit komt ook door de verhalen die in de bladen of op de tv verschijnen. Op de vraag of een magnetiseur ‘alles’ van z'n patiënten weet moet ik vol mondig nee antwoorden.
Sommige genezers beweren dat ze worden begeleid door artsen uit de goddelijke wereld.
Ook voor deze genezers geld: ze weten niet alles.
Zelf heb ik niet met begeleiders uit het dodenrijk te maken. Eerlijk gezegd denk ik zelfs dat ze niet bestaan.
Ach, iedereen moet maar geloven wat hij of zij wil.

Magnetiseurs hebben meestal geen medicijnen gestudeerd en zijn afhankelijk van de indrukken die bij hen opkomen. Iedere magnetiseur dient dan ook de eis te stellen aan zijn patiënten: eerst met uw problemen naar de huisarts! Ook mag een magnetiseur zijn patiënten nooit adviseren met behandelingen, en/of medicijn gebruik te stoppen, dat is het terrein van de behandelende artsen.

Er in geloven

Een andere vraag die veel gesteld word, of eigenlijk als feit beweerd, is dat je er in moet geloven. Ook dit is een vraag die ik met nee moet beantwoorden. Over de hele wereld zijn vele duizenden magnetiseurs dagelijks werkzaam. De meeste behandelen, net als ondergetekende, geregeld hele kleine kinderen en dieren die nergens in geloven. Toch zijn er tijdens en na deze behandelingen opzienbarende verbeteringen te zien. Naar mijn mening, en die mening is vrij algemeen onder magnetiseurs, hoef je er dus niet in te geloven.

De andere kant van het verhaal is dat men soms magnetiseurs bezoekt met veel te hoge verwachtingen. Sommigen bezoekers zijn al teleurgesteld als ze niet ogenblikkelijk van de soms jaren plagende kwaal genezen zijn. In de praktijk blijkt dat er een periode van behandeling nodig is om de gewenste resultaten te kunnen behalen. Wonderen gebeuren niet zo zelden als we zouden wensen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meeste patiënten van magnetiseurs baat hebben bij de behandelingen. Helaas kan de wetenschap nog niet verklaren hoe dit nu komt.

Mee geboren

Een van de meest gestelde vragen over mijn werk is de vraag of ik met die gave, zoals men het dan noemt, geboren ben.
Ja, en dan moet ik stellen dat een magnetiseur inderdaad met dit talent wordt geboren. Hoewel het een algemeen menselijke eigenschap is, heeft een magnetiseur als talent dus de mogelijkheid anderen met ‘strijken’, zoals het wordt genoemd, te helpen. Maar, alleen met het talent ben je er natuurlijk nog niet.

Net als bij een talentvolle voetballer zal er heel wat moeten worden gedaan om werkelijk van het talent gebruik te kunnen maken. Men moet dus met z'n talent leren omgaan, en vooral leren wat de eigen mogelijkheden zijn. Daarnaast is het uiterst noodzakelijk om als mens een bepaalde ontwikkeling door te maken, hoewel dit bij de meeste magnetiseurs ‘vanzelf’ gaat. Magnetiseren kan men dus nooit leren, maar men moet wel leren er mee om te gaan.

Goede magnetiseur

Hoe weet ik nu dat een magnetiseur goed is, en bovenal betrouwbaar? Dit is ook zo'n veel gestelde vraag. Niemand heeft uiteraard behoefte om in handen van een oplichter te vallen.
Hoewel er magnetiseurs zijn met diploma's aan de muur of lidmaatschappen van deftige verenigingen is dat helemaal geen graadmeter. Natuurlijk beweren die verenigingen dat hun leden allemaal gecontroleerd worden en prima in orde zijn, maar de werkelijkheid is nog wel eens anders.
De enigste manier om een goede magnetiseur te vinden is door mond tot mond reclame. Dat wil zeggen: doordat iemand anders zegt ga maar naar die, daar ben ik ook geweest en dat is mij goed bevallen.

Een goede magnetiseur zal nooit zijn praktijk opbouwen door wekelijks of maandelijks te adverteren. Al is het alleen al omdat de groei van zijn praktijk dan veel te snel gaat. Hierdoor is de magnetiseur niet in staat om zich op een natuurlijke wijze te ontwikkelen.
Zelf heb ik die keuze ook heel bewust gemaakt en dat is mij prima bevallen, want je leert op zo'n manier heel goed met je krachten omgaan.

Magnetiseren, heb ik door de jaren heen ontdekt,
is het mooiste werk dat ik me kan voorstellen,omdat ik mag werken met Liefde.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu