Hoofdpijn - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoofdpijn

De Columns > Klachten lichaam en geest
Hoofdpijn
Veel mensen hebben er last van,
soms is er een oplossingHoofdpijn

Voor de vakantie heb ik het over de geneeskrachtige werking van oliën gehad. Hier over kwamen veel positieve reacties los. Vooral de olijf olie bij maag en darm problemen was voor sommige verbazend wekkend. "Wanneer we naar Spanje gaan op vakantie krijg ik van die vette olie juist darm problemen", stelde een dorpsgenoot. Dit betwijfel ik, meestal komt dit door het kraan water wat in het buitenland vaak heel slecht is. Vakantiegangers in deze landen zouden alleen flessen water moeten drinken en dit ook moeten gebruiken voor bv tanden poetsen! En wees op uw hoeden als U bij het eten een kan, of geopende fles water krijgt; accepteer alleen een fles water die aan tafel geopend wordt.

Oorzaken van Hoofdpijn

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben. Hoofdpijn wordt in het algemeen ook niet als een ziekte gezien, maar als een symptoom. De oorzaak van hoofdpijn kan van alles zijn.

-Er kunnen problemen zijn met andere organen in het lichaam, zoals bv maag en darmen, of de bloeddruk.
-De stand van het skelet speelt een belangrijke rol. Wanneer iemand, haast niet te zien scheef staat, ontstaat makkelijk hoofdpijn.
-Stress en spanningen zijn een bekende oorzaak.
-Ook blokkades in het energie systeem leiden makkelijk tot hoofdpijn
-Het vertoeven op aardstralen
Ditkan er toe leiden dat men niet in staat is om gebruikte energie af te voeren, waardoor hoofdpijn één van de resultaten is. Hoewel het grootste deel van mijn patiënten met hoofdpijn door magnetiseren opknappen, ondersteun ik deze therapie vaak met een natuurmiddel. Dit om er voor te zorgen dat de pijn wegblijft, of op z'n minst sterk verminderd.


Metalen armbanden

Heel soms zijn problemen met het energie systeem met een metalen armband op te lossen, maar niet op zo'n grote schaal als lijkt. Veel mensen die een dergelijke armband dragen houden gewoon hun problemen. Dergelijke armbanden, die ook nog veel te duur zijn, horen niet in een winkel te koop te zijn, maar door een therapeut voorgeschreven.

Kruiden tegen Hoofdpijn

De kruiden die bij hoofdpijn kunnen worden gebruikt zijn oa de brandnetels, deze "onkruid" werkt sterk ontgiftend, en daar gif in welke vorm dan ook, tot hoofdpijn kan leiden kan brandnetel helpen.

Een mengsel waar ik het al eerder over heb gehad zijn Zweedse kruiden. U weet wel van die Zweedse dokter Samst die 107 werd, en toen helaas stierf door een val van zijn paard. Een theelepel van het Zweedse kruiden elixer doet wonderen, zeker als we dat combineren met een kompres van dit elixer op het voorhoofd.

Het mengsel no.K6 dat we zelf samenstellen heeft ook een prima werking. Hierin zit pepermuntblad verwerkt. Pepermunt verbeterd de werking van maag en hart en versterkt de zenuwen, helpt slapeloosheid voorkomen en maakt het hoofd rustig. Verder is in mengsel K6 verwerkt Citroen Melisse, een plant die net als Pepermunt, gewoon in onze tuinen kan groeien. Melisse werkt kalmerend en opwekkend en heeft een rustgevende werking op de zenuwen en verdrijft pijnen van nerveuze oorsprong.

Ook de Valeriaan wortel is in dit mengsel verwerkt. Valeriaan staat bekend als de natuurlijke rustgever bij uitstek, maar in dit mengsel doet Valeriaan wonderen bij hoofdpijn. Deze kruiden hebben al heel veel mensen een veel prettiger leven gegeven.

Twee à drie maal daags een kopje, prima. Een kopje voor het slapen gaan zorgt voor een gezonde nachtrust.

Veel beter dan die verslaafd werkende slaaptabletten die tot ver in de ochtend doorwerken, en in mijn optiek tot ongelukken leiden in het verkeer, lees de bijsluiter maar eens en u weet genoeg.

Een Timmerman met Hoofdpijn

Ik had eens een man bij mij in de praktijk, een timmerman, die al jaren last had van hoofdpijn. En maar pijnstillers slikken, want hij wilde toch doorgaan, en die pijnstillers hielpen ook wel even. Maar hij kreeg zo'n last van zijn maag dat er een andere oplossing moest komen. Zodoende kwam hij bij mij terecht.

Toen ik hem onderzocht bleek dat zijn ene been haast 1½ cm korter was dan de andere. Daardoor liep hij enigszins scheef, wat een belasting gaf aan zijn ruggengraat. Een en ander werd gecorrigeerd door de nekspieren. De nekspieren leken wel kabels zo strak, en zorgde voor hoofdpijn. Ik heb deze man een paar maal behandeld en geadviseerd in zijn ene schoen een hakverhoging te doen. Daar zie je aan de buitenkant niets van, maar het maakt wel de benen even lang.

Deze timmerman heeft nooit geen hoofdpijn meer gehad, en toen ik hem na jaren weer eens sprak was hij haast alweer vergeten wat hoofdpijn is. Zo kunnen de problemen dus soms simpel worden opgelost, maar het belangrijkste is dat ze opgelost worden, daar doe ik het voor! 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu