Hessel Wiersma - Jac Zitman

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hessel Wiersma

De Columns > Autobiografisch
Over Hessel Wiersma
die me weer aan het genezingswerk heeft gezet


Jaren geleden kwam ik in een huis waar een spanning heerste die ik niet verklaren kon. Het huisje werd in die tijd bewoond door een jong gezin uit Utrecht. Het waren aardige, gastvrije mensen. Ze hadden van het oude huisje een heel mooi en romantisch onderkomen gemaakt, met gekleurde luiken voor de ramen. Ze stookte op hout en hadden hier voor een hele stapel oud hout achter huis liggen, wat gedurende het hele jaar klein werd gemaakt en gedroogd voor de winter. In huis hadden ze een prachtige oude houtkachel staan. Maar, hoe goed ze ook stookte, het leek altijd koud in huis. Hoewel de bewoners er alles aan gedaan hadden om sfeer in het kleine witte werkmanshuisje van welleer te maken, heerste er een opvallende spanning. Ik herinner me nog goed hoe ik voor het eerst het huisje binnen stapte. Ik kreeg het gevoel dat de grond onder mijn voeten weg zakte. Daar bij zat het duizelige gevoel of ik neer zou vallen. Na een paar tellen ging dit nare gevoel weg, maar er bleef een gevoel van onbehagen hangen dat pas over ging toen ik het huis weer verlaten had.

Na verloop van tijd kwam ik opnieuw in contact met de bewoners van het huisje. De vrouw was enkele maanden eerder bevallen van een dochtertje. De jonge moeder zat vol met angsten en was opgenomen voor haar psychische klachten en het leek er op dat ze daar de eerste maanden niet thuis zou komen ook. De man zat thuis met de zorg voor de twee kleine kinderen. Het leek er op dat hij in een uitzichtloze situatie was terechtgekomen. Wat was er gebeurd? Tijdens een najaarstorm was er een stuk hout door het keukenraam naar binnen gekomen. Ze was op dat moment zo halverwege haar zwangerschap. Van af dat moment ging ze zich steeds onveiliger voelen in het huis. Na de bevalling werd het allemaal nog erger, en dit leidde tot de opname in het psychiatrische ziekenhuis te Franeker. De man, die van mijn leeftijd is was ten einde raad, temeer omdat tijdens de therapieën die zijn vrouw moest ondergaan flink in de beerput van het verleden werd geroerd.

Een en ander gebeurde zo’n twintig jaar geleden toen wij nog niet zo lang geleden naar Friesland waren verhuist. Hoewel ik me in die tijd bewust was van mijn paranormale mogelijkheden had ik eigenlijk besloten om er verder geen gebruik van te maken. Maar, de wanhoop in de ogen van een vader die zijn hele gezin onder zijn handen ziet wegkwijnen was sterker dan mijn besluit. De ervaring die ik al eerder in het huisje had kwam weer bij mij boven. Inmiddels was mij wel duidelijk dat een en ander te maken had met een negatieve straling ter plaatse. Ik had het gevoel van ‘dat de grond onder mijn voeten weg zakte’ op meer plaatsen ervaren en wist inmiddels dat dit veroorzaakt wordt door wat ze noemde aardstralen. Het hoe en wat was me nog niet helemaal duidelijk, maar de vrouw van een homeopathische arts met wie ik over dit probleem sprak rade me aan om dit eens met de plaatselijke expert op dit gebied te bespreken. Dit was een oud ‘Boertje’, zo als mensen met genezende eigenschappen in de buurt wel worden genoemd. Hessel Wiersma uit Damwoude, hij is al jaren geleden overleden, wist alles van aardstralen en wat er aan gedaan kon worden.

Om een lang verhaal kort te maken, Wiersma leerde me niet alleen met de wichelroede omgaan, waar door ik beter kon vaststellen waar zich aardstralen bevinden, maar deze oude paragnost leerde me ook hoe ik een geophatische corrector kan bouwen. Uiterlijk een glazen pot, maar van binnen een ingenieus systeem van zilver en bladgoud waarmee de meeste negatieve straling omgevormd wordt naar een leefbaarder stralingsniveau. Hessel Wiersma was zo’n beetje zijn hele leven lang bezig geweest met de ontwikkeling van dit systeem, en zag in mij blijkbaar een van de mensen die zijn werk kan voortzetten. Hij stimuleerde mij ook enorm om terug te komen op mijn besluit om verder van mijn paranormale mogelijkheden gebruik te maken. Eigenlijk was dat niet echt nodigt. Het ging van zelf. Nu is het niet zo dat met zo’n corrector alle aardstralen kunnen worden aangepakt, maar ik heb er in de praktijk prachtige resultaten mee geboekt.

Bij de vrouw waar ik deze column mee ben begonnen bleek last te hebben van een verstoring van haar hormoonstelsel dat veroorzaakt werd door een te lang verblijf in aardstralen. Zo als ik zo vaak in mijn praktijk zie, hebben de therapieën hier weinig resultaat geboekt. Door de verstoring ontstonden allerlei emotionele en lichamelijke klachten die met eenvoudige natuurlijke middelen weer in orde zijn gekomen. 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu